GNU/Linux Ubuntu Avançat

Objectius del curs:

• Entendre els conceptes del codi lliure, el projecte GNU, GNU/Linux i la seva relació amb la distribució Ubuntu.
  • Instal·lar Ubuntu com a únic sistema operatiu o juntament amb altres sistemes operatius.
  • Crear imatges d’equips amb Clonezilla i restaurar equips a partir d’imatges ja fetes.
  • Realitzar tasques d’administració d’Ubuntu, tals com gestió d’usuaris i grups, gestió del sistema de fitxers, configuració de xarxa, compartició d’arxius, administració remota de sistemes i automatització de tasques.
  • Conèixer tot el procés d’instal·lació de programari en Ubuntu, gestió de repositoris i actualitzacions, així com alguns del programes de codi lliure útils en el mon educatiu.

Continguts:

1. Introducció a GNU/Linux i Ubuntu
  2. Els sabors d’Ubuntu
  3. Instal·lació d’Ubuntu
  4. Administració d’usuaris i grups
  5. Administració del sistema de fitxers
  6. Administració de xarxes: configuració TCP/IP
  7. Instal·lació de programari
  8. Administració avançada de xarxes
  9. Automatització de tasques

MATERIAL del Curs GNU/Linux Ubuntu Avançat

ubuntu

ACTIVITATS

Documentació CEP Menorca

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.